دکتر مهدی شامی زنجانی دبیر ارزیابی ملی تحول دیجیتال تحول دیجیتال علاوه بر قدرت بلامنازعی که در ایجاد فرصتهای نوظهور اقتصادی دارد، قادر است چالشهای کنونی کسبوکارهای سنتی را نیز در راستای رونق تولید مرتفع نماید. جهان فناوری و تحول دیجیتال اثر زیادی بر چگونگی رفتار اجتماعی دارد تا حدی که منصفانه است بگوییم هر کسب و کاری که با تحول دیجیتال انطباق پیدا نکند در خطر شکست قرار میگیرد. تحول دیجیتال فرصتی ارزشمند برای کسب و کارها در دوران رونق تولید است، و شرکت ها و سازمانهای ایرانی دیر یا زود ناگزیر به ورود به مسیر تحول دیجیتال هستند.
دانشگاه تهران به عنوان قلب تپنده تحول دیجیتال کشور، در چهار سال گذشته همزمان با رویداد ملی تحول دیجیتال اقدام به ارزیابی ملی تحول دیجیتال در سطح شرکتها و سازمانها نموده است. این ارزیابی ها در سه محور زبدگی دیجیتال، نوآوری دیجیتال و رهبری دیجیتال می باشد. در محور زبدگی دیجیتال، بلوغ دیجیتال سازمان شرکتکننده در رویداد، ارزیابی خواهد شد، زبدگی دیجیتال، میزان مطلوبی از بلوغ دیجیتال است که در آن، سازمان با محوریت فناوریهای دیجیتال، به سطح قابل توجهی از عملکرد، تجربه جذاب مشتری و در نهایت سودآوری دست یافته است.
شامی زنجانی افزود: در حوزه نوآوری دیجیتال، ابتکار و پروژه دیجیتال کاندیدا شده از سوی سازمان شرکت کننده در ارزیابی، از منظر نوآوری ممیزی خواهد شد. دبیر ارزیابی ملی تحول دیجیتال در تشریح محور سوم، خاطرنشان کرد: در محور رهبری دیجیتال، رهبر دیجیتال کاندیدا شده از سوی سازمان شرکت کننده در ارزیابی، ممیزی خواهد شد، رهبر کاندیدا شده باید نقش برجستهای در فرایند تحول دیجیتال و رشد مبتنی بر ابتکارات دیجیتال سازمان خود ایفا کرده باشد.
وی عنوان کرد: از اهداف این ارزیابی میتوان به افزایش آگاهی و بینش در بدنه مدیریتی سازمانهای کشور در خصوص اهمیت و جایگاه تحول دیجیتال، بهبود و ارتقای فرهنگ ارزشآفرینی دیجیتال در فضای کسب وکار کشور، تشویق سازمانها به انجام فرایند خودارزیابی دیجیتال و شناسایی نقاط ضعف و فرصتهای بهبود خود در زمینه تحول دیجیتال، ارزیابی بلوغ دیجیتال شرکتکنندگان و شناسایی نقاط ضعف، قوت و فرصتهای دیجیتال توسط داوران خبره و ارائه گزارش بازخورد به سازمانها در راستای بهبود وضعیت تحول دیجیتال آنها و همچنین شناسایی و معرفی سازمانهای پیشرو کشور در حوزه تحول دیجیتال اشاره کرد.
دکتر شامی زنجانی اصلیترین مزایای حضور سازمانها در ارزیابی ملی تحول دیجیتال را ممیزی وضعیت بلوغ دیجیتال شرکتکنندگان در ارزیابی توسط داوران خبره و دریافت گزارش بازخورد از وضعیت آن به همراه مقایسه آن با متوسط صنعت در سطح داخلی و بینالمللی، برگزاری یک جلسه آموزشی تحول دیجیتال پیش از ممیزی برای سازمانها، معرفی سازمانها و مدیران منتخب در حوزه تحول دیجیتال به جامعه علمی و حرفهای کشور، استفاده از تجارب موفق سازمانهای ایرانی در زمینه تحول دیجیتال و برگزاری یک جلسه مشاورهای تحول دیجیتال پس از ارزیابی دانست.